esmaspäev, juuli 17, 2006

Du bist Deutschland...

... möönis mõnede kuude tagune sotsiaalreklaam. Mina ei olnud sellisel Saksamaal elanud, kus seda öelda söandati. Ja ei olnud käinud Saksamaal, kus korraga nägi rohkem kui nelja musta-puna-ookerjat lippu - neidki vaid Reichstagi katusel, peamiselt NTV otseintervjuude taustaks. Nüüd ma siis nägin seda - see oli Fußballfieber: nakkav pealekauba. Nii et panime ka lipu katusele.
Brasiilia oma.
Minu eestvedamisel.
Jupp aega otsisime - Bandeira Brasileira.
Kollane romb sellel lipul sümboliseerib Brasiilia rikkusi. Ja lipul väidetavalt on see romb suurem kui asi väärt. Nägime teda teiste autode katusel ka; jeepidel ja Mersudel - Brasiilia kollase osa esindajatel.

Ordem e Progresso - selle võiks Bandeira Brasileirale lisaks kirjutada Berliini uue Hauptbahnhofi peale ka. Deutsche Bahn nimetas seda mais avatud... ma julgeksin öelda 'süsteemi'... naeratava tagasihoidlikkusega atraktsiooniks, mida ta ilmselgelt ka on - justkui teleoptikaga pildistades lapikuks läinud klaas-terasjas tahukas. Koos Kaiser'si, Apotheka, Starbucksi ja politseinikega, keda põhimõtteliselt polegi vaja karta.

Pärast me sõitsime ära. Vastu tahtmist ja liiga kiiresti. Läbi Poola, kus nüüd on tasuline kiirtee. Sõitsime riiki, mille pealinnas politseinikud valvavad ikka veel pronkskujuga platsi. Riiki, mille ülikoolilinnas ajavad skinnid mustanahalisi taga.

Ó Pátria amada
Idolatrada
Salve! Salve!