pühapäev, aprill 03, 2005

The last seconds of John Paul II

Läheb peaaegu riimi.

Kui uskuda ajakirjandust, oli paavst teel jumala juurde juba neljapäevast peale. Kui uskuda ajakirjandust, võis tee jumala juurde olla vaevaline, eriti arvestades, et ekspressid selles suunas on täis. ____(hmm: Express - Dir Deine Meinung)____ Igatahes käsitles press olukorda mitte kui ainult reaalajas toimuvat protsessi - "paavst kaotab aeg-ajalt teadvust", "arstid ei anna paranemislootust".

Ei, paavst muutus justkui nähtuseks ('paavst on suremas s(k)eptilisse šokki' vs. 'kevad tuleb oodatust (p)äikeselisem'). Või esemeks. Ja nii me siis ootasime, stopperid käes (sest teatavasti on jumalasuunalisel liinil sõidugraafikuga omajagu probleeme), et millal. Millal see ese muutub saadetiseks. Millal saab juba sellesse sajandisse veninud katoliikliku geimi kinni lüüa.

Kirjutava pressi seisukohast oli lõppajastus perfektne: Paavst sureb laupa õhtul, nii et pärast väljamagamist jääb esmaspäevase lehe mahtude ümberjagamiseks aega täpselt pühaba pärastlõunani. Pööfikt!

Ma tõesti ei tea, kas paavstil oli võimalust jälgida iseenda surma reaalajas siniselt ekraanilt. Ja ma ei tea, kas ma tahan teada, mis tunne see võis olla. Lehti ta ilmselgelt ei lugenud. Ka mitte pealkirju stiilis "Papst liegt im Sterben". Või "Pope John Paul II dies" - täna hommikuks muide oli BBC selle reklaamlause täisminevikku tõstnud. Ilmselt et luua pisut grammatilist vaheldust reekviemi kõrvale. Täna hommikul _muide_ rääkis WDR Zwei ekspaavsti ekskonservatiivsusest juba kriitilisemalt. Tehes perioodiliselt lülitusi jalgpallile: "Gladbach verpasst Befreiungsschlag!"

Õhtu lõpetuseks päevakohaseid pealkirju Somlu Maailmast
Somlus Welt http://www.myblog.de/somlu

Wichtige Meldungen des Tages:

Fürst Rainer liegt im Sterben
Der Papst liegt im Sterben
Harald Juhnke ist schon tot
Patrick Lindner hat sich von seinem Freund getrennt
Die Umwelt ist zu 30% zerstört

Meine Freundin kommt mal wieder ne Stunde später heim, wies scheint