teisipäev, märts 22, 2005

Smoke gets in your eyes

Riia on suurlinna moodi. Kuigi talviti merdtarretavalt külm. Ja jõge tarretavalt - Gaujat siis. Riias on veel näiteks Clock Tower, mille tippu saab liftiga sõita... et jälle kohe alla tulla, sest suits läheb silma.

Smaug on veel Riias. Ärikohtumisel GLENi korraldatajega oli temast küll veel vähem kasu kui kipsplaadist, põhjuseks ilmselt perekondlikud põhjused, milleks käesoleval hetkel on perekonna puudumine. Istusime hämaras restos ja ta ei üritanudki konstruktiivne olla. Võimalik, et talle läks suits silma. Nagu mullegi.

Siis on Riias veel Julija, kes elab üliaskeetlikus korteris, mis on täis astroloogilist ja pseudo-tantristlikku lektüüri, teemaks "Kolmas silm on kuningas". Või midagi sellist. Olla selles korteris ei ole võimalik, sest suits läheb...

Veel on Riias Coca-Cola Plaza - aga ilma kohvikuta, mis sunnib seega Tallinnas kinos käima. Siis on seal veel plasku ja Ühispanga hoone ristandina mõjuv maja; HansaBanka ning tore raudteejaamahoone, mille teisel korrusel on toredad kohvikud. Neis ei ole küll kahjuks võimalik viibida, sest suits...

See "Smoke gets..." on tegelt jazzustandard, olles iga Real Booki kohustuslik osa. Aga ma varem ei teadnudki, et selles on salamahti Riiast juttu.